Някои от копчетата  ви не работят,или  не можете да пишете изцяло ? То вие се нуждаете от смяна на клавиатура за лаптоп. Тази операция не е толкова трудна, колкото може би си мислите. Предимството на поставяне на нова клавиатура се състои в спестяване на време и нерви за замяна на всеки клавиш по отделно. Метода със замяна на клавиши е неефективен, защото веднъж дефектирала, клавиатурата ще създава проблеми отново в бъдеще. Тъй като всеки лаптоп е различен, метода на смяна зависи от модела и се осъществява по различни начини. В общи линии, за да извадим клавиатурата е нужно да махнем капака, да извадим няколко винта и да прекъснем кабела. Ако сте ентусиаст и искате да извършите ремонта сам, имайте предвид, че някои модели компютри, имат специфични особености и без подходящите умения, можете да повредите  исмяна на клавиетура за лаптопзцяло машината си.

Първата стъпка от ремонта е избор на съвместима клавиатура за модела ви, преносим компютър. Трябва да сте абсолютно сигурни в това, което купувате. Ваш помощник при избора ще бъде номера на модела, който обикновено е отбелязан на гърба на лаптопа. Дори при малки съмнения се консултирайте с техник. Нашите сервизни специалисти могат да ви насочат с избора. Имаме електронен магазин за части за лаптопи, като може би в случая вероятно ще се интересувате от секцията клавиатура за лаптоп. Покриваме почти всички модели, предлагани на българския пазар. Ако предпочитате да пишете с BDS, предлагаме  кирилизиране на едни от най-ниските цени в бранша.

Да преминем към същината, а именно смяната на клавиатурата. За детайлни обяснения потърсете в мрежата „смяна на клавиатура“ + вашия модел. Освен ако модела, не ви е строго специфичен, ще намерите видеа и инструкции с подробна информация. Предупреждаваме ви, че ако се заемете с ремонта самостоятелно, правите всичко на собствена отговорност. Използването на нашите сервизни услуги е сигурно и безопасно, тъй като ние сме наясно какво правим и как да го направим. Не рискувайте здравето на компютъра си, мъчейки се да спестите от професионални услуги, защото евтиното винаги излиза по-скъпо.

лентов кабел клавиетура

Да приемем, че сте избрали точната клавиатура, размера и формата съвпадат точно. Ще ви е нужна отверка за премахване на малките винтчета и нож за отстраняване на ненужни покрития. Уверете се, че сте изключили захранващия кабел и сте премахнали батерията преди да започнете работа. Премахнете покритието, което се намира между клавиатурата и дисплея. След премахването му, вече ще имате достъп до болчетата прикрепящи компонента. Възможно е да има болтове в пантите, така че хвърлете едно око и там преди да отстраните покритието. При свалянето на клавиатурата, знайте че има лентов кабел свързан към дънната платка. Внимавайте да не го повредите !

Прикрепящото покритие се премахва без големи усилия. Ако срещата съпротивление, то сте объркали нещо, най-вероятно забравяйки някой болт все още неразвит. За да отделите клавиатурата премахнете основните придържащите винтовете  (между 2 и 5).

кабелОстава да поставим новия  артикул. Свържете лентовия кабел, както при стария компонент, напаснете точно ъглите и завийте болчетата, поставете покритието и сте готови.

Нашите сервизни техници могат да свършат цялата тази работа вместо вас, гарантирайки ви качество и коректност. Не рискувайте да съсипете работещ лаптоп, само защото се заблуждавате, че ремонта е лесен и можете да се справите сами. Заповядайте в офиса ни, чийто адрес ще откриете в контакти !

Ако прецените, че можете да извършите смяната сами, без да използвате нашите услуги може директно да поръчате нужната нова клавиатура от нашия магазин, като посетите линка по-горе

Смяна на клавиатура за лаптоп –  /цена за труд/ – 40 лв.

Смяна на клавиатура за лаптоп – труден монтаж (това са клавиатури с рамки при които се изисква разделяне на клавиатурата от рамката. Цената се определя за всеки модел след оглед в сервиза /цена за труд/ – 120 лв.

Смяна на клавиатура за лаптоп – на лаптопи Apple  – 150-250 лв . / само за труд, зависи от модела /